livetichampagne.blogg.se

Två gastronomer i Champagne

Resor och en nypa plugg

Publicerad 2013-12-17 23:14:00 i Allmänt,

Mellan tentor, rapporter och hårt plugg (läs; restaurangbesök och allmänt livsnjutande), så försvann vi ner åt sydöst för att svepa ner för berg och njuta av alperna. Och så bra vi är! Tillbaka med alla ben på rätt plats, kan bara "klaga" på ömma muskler. Vi har lyckats ta oss ner för backar vi inte trodde det fanns någon färg för, och återhämtat oss med vin chaud i solskenet någonstans kring 2500-3000 möh. Underbart helt enkelt.
 
 
Nu är våra sista skoluppgifter här avklarade för detta året och bara några veckor kvar i januari innan vi är klara med vårt franska liv, vilket väcker väldigt blandade känslor. Men innan dess ska vi hem och fira jul, sen får vi njuta av frankrike några veckor till innan det är dags för oss att åka tillbaka helt och hållet.
Idag har vi i alla fall packat och donat, varit och handlat och ätit lunch med Jesper på ett av våra favvoställen La Fille du Potager, som AK sa: vi kommer in genom dörren och de ropar ut i köket "släng på två ankor!" - ligger någon sanning i det faktiskt... när vi bad om anka idag sa damen bara "med gratäng och pepparsås, antar jag? och sen, créme brulée" japp. de har koll.

Nåja, nu trycker jag ihop väskan och hoppas jag inte glömmer passet denna gång. Föräldrar där hemma, vi önskar grovt bröd, risgrynsgröt och leverpastej med saltgurka för vår hemkomst!

Kram på er!
 

Veckan

Publicerad 2013-12-10 18:05:30 i Allmänt, Going to France, Vi äter,

Hej! 

Och nu kom den, verkligheten ifatt oss med! Efter att mer eller mindre glidit igenom terminen har vi vår jävulsvecka, vi slits mellan plugg, föreläsningar och samtidigt hinna med allt roligt som händer! 

Nästa måndag är tanken att vi ska ha redovisning, tenta och lämna in en rapport. Förutom tentaplugg och skriva rapport har vi följande planer för veckan; sista festen innan jul ikväll, födelsedags/hejdå innan julmiddag imorgon, föreläsning på em., fransksprov + redovisning för Sannis, skidresa för oss båda torsdagkväll (testade nyss skidoutfiten, ihhhhh) som vi kommer hem ifrån söndagkväll, hehe! Är det nu vi ska va glada att vi är unga?! 

Hur som helst blir det en fullspäckad, rolig vecka! Och imorgon är det bara 1 vecka tills i flyger hem. Känns inte ens konstigt att jag varit utomlands non stop sen slutet på augusti! 

Tror inte riktigt jag hunnit med att reflektera över detta hösten, får ta igen det nästa termin! Egentligen har jag inte alls tid att blogga, magen kurrar sen borde jag fixa mig lite innan vi slänger ihop lite kola och glider på julfest :) 

På återseende! 


Julmys andra advent! 

Idag

Publicerad 2013-12-07 15:15:41 i Allmänt,

Nu var det jättelängesen vi skrev här igen, i måndags kom vi hem från Barcelona, lätt sargade och inte direkt pre-semesterhärliga. Småsjuka och trötta nådde vi våra iskalla lägenheter, fanns inget annat att göra än inta under täcketläge innan mörket.
 
I veckan har vi faktiskt pluggat, ca 8 timmar allt som allt och vi fixade en presentation tills igår. Dock visade det sig att läraren satt fast någon annanstans pga snöstormen (kom hiiiiit, jag vill ha snö) och lektionen skulle äga rum över skype (!!!) vilket vi missade helt och idag har vi hört att vi dessutom ska lämna in 15-20 sidor skrivet, eh? Noll, alltså verkligen NOLL kommunikation i detta skolsystem, har dessutom gått igenom alla dokument men hittar inte ingen info kring det. Vi får väl se om det blir eftermiddagsnap eller plugg idag, hoppas på det första.
 
Idag har vi varit på outletet och fyllt på våra skidgarderober (ja det är helt normalt att kitta upp sig inför tre dagars åkning) (vi har dock bara köpt nödvändiga och användbara i andra situationer-grejer) så nu är vi laddade inför nästa torsdag :D Ska bli så roligt att dels åka till alperna och sen åka skidor igen, ingen aning om hur det kommer gå! Jag och Sanna, vi försöker ibland att inte alltid ge skenet av att sitta ihop men hur vi än gör slutar det med att vi alltid gör grejer och nästan lite på egen hand. Idag blev det så att vi gick ensamma eftersom vi letade efter samma grejer, vi köpte samma t-shirtmodell (men olika färger...), provade samma färg på flanellskjorta (som vi omedvetet hittat i varsin del av affären) köpte dock olika till slut, vi köpte likadana underställströjor i samma färg, samma strumpmodell men räddade upp det snyggt genom att välja olika färger. Sen föll skenet vi byggt upp när vi åt samma lunch, jaja! I backen sen kan det hända att jag har svarta byxor och röd jacka, och hon tvärtom. Som sagt, säg inget vi är redan medvetna om detta! 
 
Det har inte hänt så mycket i övrigt i våra liv här. Ikväll vankas det lite fest, cotton - det är trots allt lördag!
 
 
 
 

Första advent

Publicerad 2013-12-01 13:14:30 i Allmänt,

Och Sanna för sista dagen i Barcelona på egen hand medan jag ligger hemma och återhämtar mig från en mest trolig matförgiftning! Kan säga att spansk mat var god så länge den varade, senaste dygnet har det bara blivit tråkmat! Så jäkla tråkig tajming när resan bokades för så himla längesen. Är glad att jag hann njuta av några fina dagar, god mat och fantastiska shopping"fynd"! 

Nu vill jag verkligen bara åka hem och må bra! Och äta, är superduperhungrig! 


La Sagrada Familia, det närmaste turistandet jag kom denna resa! Så kan det gå! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela