livetichampagne.blogg.se

Två gastronomer i Champagne

Tips

Publicerad 2013-08-31 12:58:00 i In France, Tips,

Har fått bra tips ifrån Carin, så tänkte jag sammanställer dom här så vi har dom på ett ställe! Bra för oss eftersom vi har sveriges (och antagligen Frankrikes) sämsta minnen!
 
UPPLEVA
- Eiffeltornet: Trappor före hiss, billigare och kortare kö!
- Triumfbågen: Gratis för oss!
- Fontainebleau: ca 1 timme från Troyes. Jättefin stott och mysig stad.
- Evry: köpcentrum i Evry. Massor av roliga klädesaffärer. Ligger utanför Paris.
- Paris: Museum mm, gratis om vi visar att vi är från Sverige och under 25.
- Versailles. Ca 20 min utanför Paris (med tåg). Gratis för europe under 25 (26?).
 
RESA
- Biljett: tur- och retur under helgerna till Paris, inklusive tunnelbana mm. Kolla upp om något liknande finns kvar!
 
 
 

Lördagsmorgon, första av många

Publicerad 2013-08-31 12:46:00 i In France, Troyes,

Hejsan!

Idag har vi unnat oss sovmorgon, efter att ha flängt hit och dit de senaste dagarna behöver vi landa lite i att vi bor här nu. Än så länge tror jag vi båda har anpassat oss bra efter vår flytt. Lite tidigt att veta säkert ännu!

Igår hade vi som sagt mysig ostkväll med BB (sjukt bra serie ni bara måste se!) och sen var det tidigt i säng pga sjukt jävla trött. Idag vaknade jag med vad jag tror är sjukhalsont, har haft krångel i halsen till och från under veckan och Sanna varit förkyld hela resan ner = typ den enda oturen vi haft tror jag?!
 
Saker som gått bra under vår resa:
 
- Färjan till Tyskland gick typ 5-10 min efter vi rullat på och tog 45 min
- Mitt humör har varit kanonis typ hela tiden (trots utebliven mat och en Sanna som gärna vill ligga nära nattetid, hihi)
- Att hitta (med undantag, dock har samtliga varit delaktiga i felkröningar = allt känns bättre)
- Göra sig förstådd (kan alltid bli bättre...)
- Lokalisera sig i staden (inom kort är det vi som kör bil som om vi inte gjort annat än bott här)
 
Saker som gått mindre bra:
 
- Förstå hur plattan fungerade, idag kokade jag ägg i ca 1 timme...
- Hitta tvättstugan i huset vi bor i
- Minnas allt vi tänkt köpa igår i affären (inköpslista kanske...)
 
Typ så har vi haft det hittills. Idag är planen att kurera oss ordentligt innan vi ska iväg på en "drink" skolan anordnar på Hotel de Ville. Alltså kan vi kanske redan idag dra första France-fyllan (jag påstådde att man kommer prata sjukt mycket bättre franska efter den, det återstår att se). Kommer vi hitta hem, är nästa stora fråga?! Haha!
 
Nåväl, dags att återgå till att inte göra ett skit! Vi hörs snart igen med förhoppningsvis lite roliga bilder!
 
//AK och Sanna i Troyes
 

Du fromage et du vin

Publicerad 2013-08-30 22:11:00 i Vi äter,

Vår första kväll ensamma i Troyes (och nej, vi vet fortfarande inte hur det uttalas!) spenderar vi med ost, vin och Breaking Bad bakom en av de lila dörrarna (ja, våra dörrar är lila, och vi gillar det). Den konventionella osten är minst 5 gånger bättre än de som går att finna i sverige. (nämner bara ordet Brie...!) vi ser med drömsk blick fram emot att få frossa i de mer eller mindre exklusiva ostbitarna som Frankrike kommer att erbjuda oss. //Susanna och AK. Cheesing out
 

Le lait d'horreur

Publicerad 2013-08-30 18:28:00 i Troyes,

En liten notis om fransk mjölk.

Idag var vi som sagt och handlade. Vi bestämde oss för att varva ner lite i eftermiddag, vi har trots allt varit i rull sen i tisdags. Öppnade ett paket mjölk, med mycket låga förhoppningar smakar jag och önskar för en millisekund att det kanske, kanske! kan finnas lite hopp. (det var trots allt standardmjök med normalpastörisering istället för UHT som är en mardröm för gastronomsjälar) Men nej. Plastsmak är inte tilltalande i mjölk.
Dessa fem månader kommer vara en lång avvänjningstid för vårt vanliga mjölkdrickande. Ack och ve.
Tur att det finns annan dricka. som vin. till exempel. Så vi kanske klarar oss!

Á plus tard!
//Susanna och AK i lägenheten bredvid

Hej på er!

Publicerad 2013-08-30 15:22:48 i Allmänt,

Idag har Sannas pappa åkt hem, vi är alltså helt ensamma i Troyes och än så längd har det gått kanonis!!!

Sanna tog över ratten och jag fick rollen att ehh... hålla i kartan, så mycket rättläst kanske det inte blev... Men bra träning och allt har ju löst sig!

Vi drog med sikte mot ett shoppingcenter, OH GOD! Där fanns typ allt, allt och just det lite mera av allt! Dock är vi här för att studera, köper vi något är det iaf inte kläder, hehe!

Istället körde vi mot maktsfären för att fylla förrådet i vårt chateau! Vilken upplevelse det är att handla i utländska mataffärer. Roliga produkter och att hitta rätt varor och nya grejer i utbudet har vi nu så vi kan äta frukost och laga lite käk också! Det blev lite blandat av ekologiska och konventionellt framställda produkter, just i denna affär kändes det ekologiska utbudet rätt litet eller så vet vi ännu inte vart man ska leta! Dock positiva överraskningar, tvättmedlet till exempel!

Nu är vi tillbaka där vi bor, eftermiddagen är oplanerad medan kvällen kommer bestå av ost och viiiin, stickning och BB. What a party!

// AK och Suss med mat i kylen

"Köksdelen"

Publicerad 2013-08-30 09:48:54 i Allmänt,

Såhär ser den alltså ut! Litet pentry med kyl + frysfack och förvaringsmöjligheter under diskhon! Mikro, ibgeb ugn! Är lite av en kombination att bo i lägenheten på Näsby och som på Bruksgatan, men tror detta är bästa boendealternativet då vi slipper anpassa oss efter andra!

Morgon 1

Publicerad 2013-08-30 08:54:20 i Going to France,

Förutom efterrätten bjöd gårdagens middag på fondue för mig och Sanna, ja vi länsade allt för precis så hungriga var vi och Pär åt ankbröst i en pepparsås som inte var av denna värld! Allt detta sköljdes ner med rödvin, antar livsstilen är satt...

Sovit gott inatt och nu börjar jag bli frukosthungrig. Hoppas ni förstår att detta inte är en "utbytesstudentblogg" utan en matblogg ;)

Vi har redan planerat för en ostmiddag inom kort!

//AK som skriver utan Suss godkännande in the mooooorning

Firar

Publicerad 2013-08-29 23:32:44 i Going to France,

Wifi på rummet (vill jag skriva, fattar inte att jag BOR här nu...) Här kommer en bild från vår första middag här i Troyes!

Kan säga att vi kommer somna med god mat i magen!

//Suss och AK i varsin lägenhet i Fraaaance

Vino

Publicerad 2013-08-29 18:55:46 i Going to France,

Vi sitter med varsitt glas vin på en uteservering! Kl 19 öppnar restaurangerna, i över en timme har våra hungriga magar kvidit! Brie och baguette i att ära men nu vill vi ha maaaaaat (ovanligt...)

Vi har fått våra lägenheter och packat upp det mesta, verkar va bra och staden mysig! Vi har ännu inte löst wifi, så vi bloggar med värdefulla slantar, allt för er...

//AK AND SUSS med vin i magen

Going and going and goooing

Publicerad 2013-08-29 00:01:47 i Going to France,

Hallå!

Ännu en dag har spenderats i bilen ute på vägarna, allt ifrån serpentinsvängar med grön, grönare grönaste träden kring oss till att zickzackar på motorvägen. Jag (AK) som sett ungefär inget annat än London och lite, lite av Portugal men med fördomar så det räcker till och blir över är jag helt tagen av naturen, hur rent och fräscht och alla vackra hus jag upplevt under de många timmar vi spenderat i Tyskland!

Var riktigt vackert att köra längs floden parallellt med Luxemburg (typ? Jaja)

Vart är vi nudå? I FRANKRIKE! Jävlar, vi är 25 mil ifrån Troyes. 25 mil. Helt galet. Undra när man kommer förstå att vi ska BO i Frankrike! Och plugga, men det tar vi nästa vecka!

Nu ska vi "njuta" av vårt hotellrum. Hård säng och ingen dörr till toaletten, nåväl ska vi ta vår vänskap till det yttersta (?) ska vi göra det ordentligt!

Puss och kram!

//AK och Susanna "First time in France"

Morgon 1

Publicerad 2013-08-28 06:52:10 i Going to France,

Efter en natt vi inte vill minnas väntar vi ivrigt på frukosten som serveras i ankdammen kl 7.

Ankdammen?!, tänker ni då! Hotellet har av alla tänkbara inredningsstilar (inredningsfascination?!) (Under psykos...?) valt att fylla matsalen med diverse prydnadsankor. Dock påverkar detta inte vår matlust. GE. OSS. FRUKOST. NU!

//Suss and AK in the moooooooorning!

60 mil senare

Publicerad 2013-08-27 23:14:00 i Going to France,

Ibland upplevs en sträcka som lång, och ibland som kort. Vi har bara kört den en gång så det känns rätt långt hittills, men vi är inte framme heller så det går egentligen inte att avgöra. Nåväl. 5 (eller 6?) fika/sträck-pauser senare ligger vi i alla fall i sängen någonstans på den tyska landsbygden (söder om Bremen...kanske), stickar strumpor och snuvar. Vet inte om det är en allergisk reaktion mot tyskar eller en vanlig förkylning. Känns nog likadant oavsett.

Gute Nacht!

Going to France - del 1

Publicerad 2013-08-27 11:00:27 i Going to France,

Vi har nu rört oss en timma med bil från Kristianstad. Kombuchan är lämnad i trygga (?!) händer, magarna fyllda med resans första fikapaus och det börjar bli dags att rulla vidare!

//AK och Sanna "rivstartarna"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela