livetichampagne.blogg.se

Två gastronomer i Champagne

Resor och en nypa plugg

Publicerad 2013-12-17 23:14:00 i Allmänt,

Mellan tentor, rapporter och hårt plugg (läs; restaurangbesök och allmänt livsnjutande), så försvann vi ner åt sydöst för att svepa ner för berg och njuta av alperna. Och så bra vi är! Tillbaka med alla ben på rätt plats, kan bara "klaga" på ömma muskler. Vi har lyckats ta oss ner för backar vi inte trodde det fanns någon färg för, och återhämtat oss med vin chaud i solskenet någonstans kring 2500-3000 möh. Underbart helt enkelt.
 
 
Nu är våra sista skoluppgifter här avklarade för detta året och bara några veckor kvar i januari innan vi är klara med vårt franska liv, vilket väcker väldigt blandade känslor. Men innan dess ska vi hem och fira jul, sen får vi njuta av frankrike några veckor till innan det är dags för oss att åka tillbaka helt och hållet.
Idag har vi i alla fall packat och donat, varit och handlat och ätit lunch med Jesper på ett av våra favvoställen La Fille du Potager, som AK sa: vi kommer in genom dörren och de ropar ut i köket "släng på två ankor!" - ligger någon sanning i det faktiskt... när vi bad om anka idag sa damen bara "med gratäng och pepparsås, antar jag? och sen, créme brulée" japp. de har koll.

Nåja, nu trycker jag ihop väskan och hoppas jag inte glömmer passet denna gång. Föräldrar där hemma, vi önskar grovt bröd, risgrynsgröt och leverpastej med saltgurka för vår hemkomst!

Kram på er!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela