livetichampagne.blogg.se

Två gastronomer i Champagne

Kött osv

Publicerad 2013-09-28 20:03:00 i Mat, Tips, Vi äter,

Vi äter fortfarande väldigt lite kött hemma här i France även om jag för tillfället fallit dit på bacon (som jag i normala fall tycker är sjukt överskattat). Jag hittade denna köttgudie via en annan blogg som kanske gör köttdjungeln lite lättare att orientera sig i, utifrån flera olika aspekter!
 
Trots jag är galet sugen på köttfärsås och hemgjorda hambrugare valde jag bort köttfärsen idag med. Ska jag köpa den typen av produkt blir det via charketuri kan iaf hoppas det är bättre producerat och av högre kvalité. Det känns inte heller som en stor förlust eftersom champinjonerna och zuccinin (som jag snart kommer tröttna på om jag inte drar ner på ätandet) är så sjukt goda. Men det köpet får ännu vänta eftersom jag misstänker lite mera franska kommer behövas för att göra sig förstådd, får öva lite hemma innan, haha!
 
Tycker det är svårt att få till en bra balans bland matvaror. Känns som jag köpte ekologiskt i större utsträckning i Sverige än vad jag gör här, delvis på grund av utbud kanske? Vad vet jag! Tex ägg köper jag enbart ekologiska, finns det inte väntar jag med att köpa men grönsaker, mejerier osv slinker det ner lite blandat. På "vår" butik upplever jag inte att det finns så mycket ekologiska alternativ i tex grönsaksdisken, övriga varor är placerade på specielt utmärkta "bio-hyllor" vilket gör det lättare. Dock vill jag inte heller låsa mig, utan få upptäcka hela utbudet, tycker fortfarande det är lika roligt att handla i utlänska mataffärer trots jag varit här i en månad.
Sen försöker jag köpa närproducerat eller producerat i Frankrike (många ostar, en del marmelader osv är ibland märkta med en liten karta lr så, vilket gör det lättare).
 
Men iaf, tycker det är intressant hur hård jag är på vissa saker (tex ägg och helst även kött) men sjukt slapp på andra grejer (godis, snacks osv). Jag kan på allvar stå och tveka vid fiskdisken (äter alldeles för lite fisk) pga flera olika anledningar men ändå köper man hem något onyttigt, massproducerat och kasst på alla sätt och vis sött. Måste göra något åt den sidan, den va likadan hemma i Sverige!
 
För att återkomma till baconet. Jag gör en vanlig sallad, en "majjo"-baserad dressing med massa vinäger och vitlök och steker baconskivor. Blandar detta och hyvlar över parmesan, kanske enklaste sättet att göra sallad onyttigt men SÅ sjukt gott!
 
Ikväll ska jag se "Jakten" med Mads Mikkelsen, äta lite ost och baugette och kanske ta mig en kopp kaffe! Vilken lördagskväll!
 

Nuit campus 3

Publicerad 2013-09-27 18:06:05 i Allmänt, In France, Troyes,

Alltså gårdagen.
 
1. Vart kom allt folk ifrån?
2. Varför var de andra tvunga att göra mig medveten om HUR korta franska killar är? Överdriver inte när man ser över var och varannan.
3. Det va skitkass kö in - vi kan ha yttrat meningen "såhär hade det aldrig gått till i Sverige" tantvarning många gånger (plus här att vi fortfarande var förnutiga och alltså inte för påverkade)
4. Det va sjuuuuuukt roligt att dansa och riktigt bra musik
5. Billig dryck. En "liten" (men gott och väl tillräckligt stor) öl för 1,5 euro. 
6. Försökte verkligen dokumentera det värdefulla igår, sånt man vill ha bilder på (folk osv) det gick minst sagt sådär.
 
En bit utanför dansgolvet - packat (i dubbel bemärkelse) och svettigt!
 
Fint ska det va!
 
 Regina, Sara och jag - som sagt, katastrof på att dokumentera!
 
 

Den kanske största förändringen - jag har börjat förstå grejen med senap. Råkade köpa chirre med senapssmak som var goda (!!!), smakar som kärnan  i de sjukt goda dressingarna jag försöker återskapa hemma.
 
 
 
 
 
 

And so on

Publicerad 2013-09-26 19:52:19 i In France, Troyes,

Idag gott folk fick jag min första reality check sen jag entrade France för (om tre dagar) en månad sen! Fick sån sjuk ångest över mina labbar jag missar, över framtiden (exakt vad är min plan efter examen?) och lite andra andra grejer som tydligen va viktiga att lägga ner tid på just nu, idag. Tog mig ur krisen genom att börja städa badrummet - en ångestgrej mindre! Nu är allt frid och fröjd iaf!
 
Medan Susanna lever semesterlivet planerar jag mitt framtida. I slutet på november åker jag och 2 tjejer till Barcelona (jippiiiiii) och nästa vecka glider jag, Sanna och Claudia till Paris för häng, förväntar mig supergod mat, skönt hotellrum och att bränna ytterligare lite erasmus!
 
Ikväll ska jag iväg på fest, tydligen är det en JÄTTESTOR fest för alla campus här i Troyes, det kan bli spännande! Panikköpte biljett nyss och de lovar Dj's till kl 4 imorgonbitti, verkar kunna bli en helnatt, men eftersom jag nu för tiden är ung är det inga problem!
 
Har inte hänt så mycket spännande faktiskt, livet i Champagne börjar te sig allt mer som vardag, inget dåligt med det men allt kanske inte känns lika nytt och spännande ännu. Får fundera ut en bra vardagsbetraktelse till nästa gång!
 
//Anna-Karin, steker i solen medan Sanna skottar fram bilen
 
 
Bilden har inget med inlägget att göra, zuccinisoppa hos Marie!

Från linne till yllekofta och lite däremellan

Publicerad 2013-09-25 16:40:00 i Going to France,

I denna något personlighetskluvna och smått diffusa blogg var det ett tag sedan något hördes från den andra hälften. Varför inte det då? Jo, hon har nämligen varit på semester. (Och är det fortfarande på sätt och vis...)
Senaste veckan har spenderats i bland annat Paris med en mycket stilig ung man, direktimporterad från Sverige. Nu är vi tillbaka i Sverige (ja, vi...) köpte en biljett till Sverige, och nu sitter jag här och fryser. Från 24 grader till 10 (med frost imorse!) börjar jag på att undra hur jag tyckte att detta var en bra idé.
Men så kollar jag på min fina hund som ligger vid fötterna och värmer mig, kikar ut och ser en trots kylan en solig och perfekt höstdag, då känner jag mig ganska nöjd ändå. Kommer hinna med några föreläsningar, träffa lite vänner, rida och träffa släkt tills det är dags att återvända till min andra bloggochfluffhälft om en dryg vecka. Då blir det semester igen, för med mig kommer jag denna gången ha en stilig ung dam som ska besöka oss i vårt franska studentliv.
Nog för denna gången, och lite bilder ska ni få! Men nu ska jag och far min ut i skogen på en ridtur!

Suss in Suede med AK som vaktar France

Hello

Publicerad 2013-09-23 13:04:35 i Allmänt,

Vad har då hänt sen sist?
 
Inte jättemycket! Pluggat, festat, sovit, varit bakis och ätit typ. Känns som vanligt! I fredags var jag och några tjejer ute på stora outletet och gick lite i affärer, hela dagen velade vi kring festa lr ej, men en dusch och en middag senare blev det en helnattare, strax innan kl 6 trillade vi in i resident, då hade vi tänkt ha efterfest men förnutftet vann, så alla gick hem till sig och sov istället.
 
Lördagen spenderades för min del i sängen praktiskt taget hela dagen, ungefär så mycket energi hade jag över! Såg alldeles för många How i met your mother och åt alldeles för dåligt. Igår hade jag världens pluggångst, trodde aldrig jag skulle få klart något inlämningsbart, straxt efter 22 lämna jag in antagligen det sämsta jag någonsin åstakommit i skolan, utan tvekan intensivfranska-nivå!
 
Nu har jag "bara" en skolgrej till att göra klart, innan jag är typ ledig för dagen. Känns väldigt skönt, måste gå och handla och ikväll kanske jag äntligen hinner tajma att träffa Sanna!
 
Allt för nu!
 
 
Natt i Troyes!

TRÖTT

Publicerad 2013-09-19 16:56:38 i Allmänt,

No life-AK, gick upp kl 7 för att plugga, gick morgon-köpa-mjölk-till-frukosten-promenad vid 8,15, tog en timmes frukostpaus och ett avsnitt CSI i sängen. Gissa vad jag gjorde efter det?! Jo, pluggade! Älskar när jag sätter min effektiva sida till, nu har inte så jättemycket (ok, massor) kvar på min kommunikationsuppgift och "bara" 2 andra grejer att göra innan jag får ta en ledig helg!

Sen gick jag och simma, idag va vi 5 st och zickzacka runt i ca 1,5 timmar! Den svenska tanten vaknar till liv av oordningen i vattnet, haha!

Nu ligger jag hemma i sängen, helt mosig i huvudet! Tänkte plugga (suprise) innan jag ska på (vin)-middag hos Marie! 

Igår hängde jag på de betydligt mera vältränade på ett löppass, gick över förväntan faktiskt även om jag är sjukt långsam! (Ja, Maya och Cristoffer, detta inlägg var enbart riktat för att sätta press på er där hemma ;)).

Nåväl, som så är livet i champagne (för AK) just nu! Riktigt bra ändå! 

See you later! 


Perfekt avokado-glädje härom kvällen!


Livet vid ett skrivbord!

Simma

Publicerad 2013-09-16 17:50:17 i Allmänt, In France, Troyes,

Det var riktigt skönt och rätt annorlunda jämfört mot Sverige!

Tex den superläckra badmössan (som gick att köpa i en maskin), man kände sig helt malplacerad i bikini, det var typ omklädningsbås och relativt separerade duschar i övrigt rätt öppet mellan damer och herrar. Inträdet var billigt, men vi ska testa andra badhuset med innan vi antagligen slår till på klippkort eller liknande! 

Summan är att det var superskönt att simma, formen kass (min iaf) och det kommer bli av flera gånger! Är riktigt härligt trött i kroppen, känns skönt att fräscha på sig lite efter veckor med slemhosta osv!


Oh yeah! Grön till mig, svart till Sanna och Marie slog till på en blå! 

Hejsan

Publicerad 2013-09-16 11:35:33 i Allmänt, Mat, Restaurangbesök, Vi äter,

Gårdagen spenderades till största del på hemmaplan, städade, tvättade och pluggade men avslutades nere på stan för en sushimiddag tillsammans med sju andra tjejer! 

Snart ska vi iväg och testa ett badhus här i närheten, tydligen är det obligatoriskt med badmössa i franska bassänger, lagom snyggt! 

Annars rullar plugg och skola på, imorgon är veckans enda lektion i skolan övriga tiden har jag (AK) en uppgift att jobba med i kommunikationskursen medan Sanna glider till Paris för lite semester-ish! 

Ikväll snacka vi om att laga en riktig köttbullsmiddag a la Sverige med de andra, och köpa drickbar, väldigt god mjölk! 


Inte så god sushi!


God sallad!


Mina nya skoälsklingar! 

Hörs senare! 

Erasmus

Publicerad 2013-09-14 23:38:00 i In France,

Idag besökte vi det största outletet Troyes har att bjuda på med omkring 95 märkesbutiker av alla dess slag. Något trötta efter gårdagens sista exams i franska (för Anna-Karin i alla fall), impulsutflykt till Ikea (1,5 h bort) och sedan trevliga festligheter, lyckades vi vandra omkring i fem timmar innan regnet och tröttheten kom ikapp oss.
Ett stående skämt mellan oss svenska utbytesstudenter under den senaste veckan lyder ungefär; "Erasmus betalar". Well, det börjar ligga något i det. Det känns helt enkelt som utomlands, som Anna-Karin sagt, några gånger för mycket. (Har poängterat att vi faktiskt är utomlands, men ibland känns det precis som det är, och ibland så gör det inte det. Men nu blev denna parentesen lite för lång och lite för intern så låt oss gå vidare). Oavsett, min poäng är, att när man är utomlands känner man sig fri och får en semestersyn på saker och ting. Speciellt på ting, fina ting. Som skor. Och armband. Och kanske lite kläder. Och så var det ju Ikea med.

Det jag vill säga är helt enkelt: Erasmus betalar.

Ikväll blev det Breaking Bad, serverad mat på bordet av min kära granne Anna-Karin och sen lite sockerpopcorn som vi något desperat försökte dränka med salt för att få ätbara.

Nu blir det vila innan en förhoppningsvis, skriver det med optimism i sinnet, produktiv söndag.

Bonsoir!
 
//Susanna tackar Erasmus för sina två nya medlemar till skohyllan. Converse får ta semester nu.
Anna-Karins nya medlem hälsar från lägenheten bredvid

Torsdag

Publicerad 2013-09-12 19:58:08 i Allmänt, Fromage, Mat, Vi äter,

Idag testade vi en ny mataffär, riktigt bra med stort utbud! Påminde om i Sverige var Sannas bedömning. Fanns liknande avdelningar med viss skillnad, den största är att lukten av ost verkligen slår emot en vid osthyllan, inget Ica är Willys skyltar med hemma! 

Till middag åt vi grekisk sallad med en touch av Frankrike (bröd och ost). Imorgon har vi sista dagen på intensivkursena, min redovisning idag gick lite bättre än i tisdags :)

Middagen!

Ps, vågade köpa hem korv, pålägg och fryst lax idag! 



Big pack med baguetter, lite drygt 4 euro - inga konstigheter! Tycker det är så härligt hur alla hamstra ett gäng baguetter under armen eller se brödet sticka upp ur shoppingkassen, det finns verkligen ingen avgränsning i vilka som konsumerar baguetter i det här landet! 

Litet ihopplock

Publicerad 2013-09-11 19:39:15 i Allmänt,



Glada trots Ikea va stängt! 


Inne i Reims! Lunch på torget och mycket skratt! 



"Vad är det för skillnad på innehållet i flaskorna?" -Ingen. 



Varsitt "för att alltid minnas vår tid i Troyes"-armband köptes i helgen! 


Flitens lampa lyser

Publicerad 2013-09-11 19:20:40 i Allmänt, Mat, Troyes, Vi äter,

Hej och hej!

Vad säger man om "Introduktion to tourism"? Well, rätt "intressant" och jag var för övrigt äldst i klassen, hade inte tänkt så mycket kring övriga i klassen men alla va väldigt unga och väldigt nyfikna på Sverige (de kom iaf fram och fråga lite saker) varav Susanna skrämde bort dom med att påpeka hur kallt det är (som vanligt)(hon gör det just nu med) (note to all of us: Susanna behöver nya skämt!)

Sen gick vi hem, tvättade (yes, 2 nya maskiner är installerade!) och dörren öppnad (!!!) men med djungelns lag och utan att kunna torka tvätten. Men vi körde vad vi kunde torka i våra lägenheter och vi ska köpa torkställningar (intresseklubben antecknar). Sen har vi pluggat lite med våra distanskurser och jag skrivit min franska presentation och gjort powerpoint till, imorgon smäller det hehe. En svensk utan fransk kompetens ska läsa innantill om sina hobbys som är framsökta via Google translate och lätt rättade av Susanna med andra ord roadkill bjuds det på halv fyra imorgon! 

På fredag tenta och sen är SLUT på intensivkursen, förutom ett gäng ord har jag lärt mig att jag+för svår grupp inte går ihop! 

Till middag testade vi pizzerian tvärs över gatan, det var vi värda efter denna flitiga dag! Såhär såg piazzan ut, nu blir det lite övning av franska sen tar vi kväll! 

//AK och Sanna, mätta och belåtna!

 

Lunch

Publicerad 2013-09-10 13:37:43 i Allmänt,

Sitter och väntar på att dagen ska ta slut, iaf skoldagen! Ca 3,5 timmar kvar varav sista kommer gå åt till första muntliga presentationen. Ska bli så skönt att komma hem sen!

I lördags festade vi, hamnade hemma hos några och hade jätteroligt. På söndagen packade vi in oss i bilen, ikeasugna för att sedan märka att det va stängt! Det blev lite snopet men vi lunchade inne i Reims och dagen blev väldigt rolig på sitt sätt trots "missödet".

Igår va det skola, inte så spännande! Imorgon däremot börjar vår första kurs som vi kan räkna in, "Introduction to tourism"! Ska bli spännande och förhoppningsvis intressant.

Nä, nu ska jag väl läsa igenom min text ännu några gånger, glömma att den bara är 2 min och inte 5 och sluta kolla klockan var 10e minut. SNART får jag med gå hem!



 

Vegetariskt

Publicerad 2013-09-07 13:31:22 i Mat,

Vi försöker äta mycket vegetarisk när vi äter hemma och kött ute på restaurang (även om vi är lite småsugna på ett långkok snart) och vad roligt det är att laga mat helt plötsligt!

Kanske viss inbillning, men grönsaker jag tyckt mindre om hemma (tex vanliga champinjoner och tillagad zucchini) smakar SÅ bra här!

I tisdags hade vi minst sagt vardagslyx slängde ihop en "gryta" med svamp, zucchini och tomat med smak av pepparost (sjukt god) och lite vitlök som vi åt med ris och några glas rose!

Igår år vi linsgryta (tomatbas) med grönsaker och ris (ok, lite variation kanske...) och nästa vecka tänker jag mig ett lass med kikärtsbiffar och testa aubergine (ännu en grönsak jag inte gillar)!

Lördag

Publicerad 2013-09-07 12:41:34 i In France, Mat, Restaurangbesök, Vi äter,

Inledde dagen med sovmorgon till kl 11. Vet inte riktig hur mycket den gjorde för tröttheten, men skönt att inte ha 7 timmars franskaklass framför sig. Igår hittade vi för övrigt vår tvättstuga som vi letat efter, ironin när INGEN av våra nycklar passar... What's up med det? Och det faktum att vår landlord bara snackar franska så vi ännu inte betalat hyran + depositionen, i Sverige hade vi väl sovit på gatan vid det här laget, nä men det är väldigt intressant hur skillnaderna ser ut i olika länder.
 
Här ansöker man om allt genom väääldigt mycket papper och allt ska skrivas på. Vi ansökte tex om "CAF" igår, alltså ett bostadsbidrag, var säkert en 10 papper i blankettbunten, varav vi skulle skriva vår franska adress iaf 4 gånger och skriva på olika ställen i denna hög - logiken i det?
 
Samma sak när vi skulle hämta ut bankpapper igår eftermiddag, 2 häften med jag vet inte hur många sidor och ja, samma där en 4a signaturer säkert. Pratade undre tiden jag stod i kö med en tjej från Ryssland och hon sa att det va ännu värre där än vad det är här i Frankrike. Summan är att vi trots allt har det rätt soft och bra i Sverige, jämfört med andra. Säger dock inte att jag aldrig kommer gnälla när jag är hemma, men kankse kan tänka en sekund innan iaf ;)
 
Vi åt en lätt (lr ja tung sett till mättheten - men mindre dyr då) middag på stan igår, hittade ett litet krypin som bjöd på fransk husman (?) en gratäng på potatis och kyckling (för min del) toppad med ost och torkad timjan, sallad (inte den svingoda dressingen dock) och efterrätt för 12 euro, lite rödvin och fredagskvällen var ett faktum. Har lite bilder i mobilen jag ska försöka lägga upp senare!
 
Just nu gör jag inte så mycket, försöker läsa lite i min bok om livsmedelsmikrobiologi, har en inlämmning på onsdag nästa vecka sen blir det en tur i duschen, ikväll väntar lite festande med svenskarna och kanske lite andra människor, ska bli roligt! Och imorgon åker vi hem, nåväl till Ikea drygt en timme bort iaf!
 
Ha en trevlig lördag!
 
//AK och Sanna som njuter av en ledig dag

Lunch-time!

Publicerad 2013-09-06 13:27:07 i Going to France,

C'est vendredi!!! Vi kämpar för sovmorgonen som följer efter denna extremt sega fredag. Vi började morgonen med att försöka skriva ut och kopiera sisådär 500 papper som krävs för att söka bostadsbidrag av franska staten, sen sprang vi i regnet och hann (tyvärr?) till första etappen i dagens intensivfranska. Anna-Karin mötte mig i matrummet, lätt tårögd (eller så är det förkylningen). Hon får förbereda sig för sin fem minuter långa presentation medan jag i min franskagrupp leker memory. Till lunch har min fluff lagat linsgryta med ris (stark! Kan ni tänka er?!) Anna-Karin har väckt helt nya sidor till liv här i värmen!
På schemat i eftermiddag står hem och gräva i brevlådan som vi glömt bort att vi har, och förhoppningsvis hitta bankpapper från (vad känns som) den oseriösaste banken i Frankrike. Sen iväg till skolan igen för kvällsnöje "sebankenifrågaförsökafåkollpåallt" och efteråt hoppas vi komma ifrån före midnatt med ett franskt bankkonto.

Puh!
//Suss och AK mellan andetagen

Bonjour!

Publicerad 2013-09-05 08:09:23 i Troyes,

Tröttheten gud glömde slog till och däckade oss en aning. Sedan sist har intensivkursen i franska dragit igång, det kan bli en mycket intressant historia! Det är iaf en trygghet att veta att hur det än går har man fortfarande ett gäng månader på sig att lära sig språket!

Igår handlade vi på väg hem, handla i "rusningstrafiken" i en mataffär i Sverige är typ inget mot valfri tid här (nästan iaf). Kassasystemet är så outvecklat och ineffektivitet, vilket å andra kanske är bra när allt ska gå så fort som möjligt nu för tiden. Affären var iaf riktigt trevlig och fräsch, påminde lite om maxi + vinavdelningen.

Snart väntar ännu en skoldag (vi ska dock inte klaga, vi har ruskigt slappt schema resten av tiden här efter denna och nästa vecka)!

//AK och Suss

Dagens

Publicerad 2013-09-03 21:14:11 i Troyes,

- Köpt vin med studentrabatt

- Pizzalunch

- Blivit dissad ännu en gång av vår fastighetsskötare

- Hittat badhus, park, löparbana, tennisbana och utegym ca 15 min från vårt hus

- Hittat ett litet bageri bara några minuter från vårt hus

- Kompenserat den uteblivna morgonpromenaden med en kvällsprommis

Imorgon börjar intensivkursen i franska... Yeeey!

I en annan del av aulan

Publicerad 2013-09-03 15:21:21 i Allmänt,

Sitter vi och väntar och väntar och väntar. På att få skriva vårt namn 3 gånger, lämna 60 euro och få våra boenden försäkrade. Är precis så kul som det låter...

AK har jullåtar på hjärnan och Sanna längtar som vanligt efter julen. Trots det vill vi inget hellre än sticka och bada, men vi kan inte. För vi måste vänta, och efter vi väntat måste vi prata med vår fastighetsskötare (som är lik fastighetsskötaren i New Girl) (hjälp!)

Trots vi varierar klagomål med speedad glädje här på bloggen är vi nästan alltid glada här! Vi hade pizzalunch på stan med nyfunna vänner och har vi tur kan vi snart smita iväg för en kaffe! Wiie!

//Suss and AK i en annan del av auran

Från ingenstans...

Publicerad 2013-09-02 21:14:00 i In France,

Under vandringen hemmåt fick vi från ingenstans ett spirituellt lyft, nykära i staden och våra liv som båda vuxit och utvecklats skuttar vi som små barn med stora leenden på läpparna. Vi kommer få fantastiska upplevelser och lära känna många härliga människor (ja, det verkar faktiskt finnas hopp om våra skolkamrater, även svenskarna.) 
Som det ser ut nu kommer vi också få många trevliga besök hemifrån, vilket ska bli så roligt! Dessutom, hela veckan ska vi ha över 30 grader och solsken. Så det går bra nu, trots middagskatastrofen. 
 
//Suss and AK high on life

Vad hände?

Publicerad 2013-09-02 20:13:23 i Restaurangbesök,

För att fira överlevnaden av första skoldagen beger vi oss något trötta men glada i hågen ut på stan, shoppar lite och finner ett ställe som känns som ett bra val, tills vi beställt.
Efter oönskade besök av getingar, duvor och en kall och nästan levande kreatur i hamburgaren, genomblött burgarbröd, kryddningen som inte ens besvärade sig att följa med, OCH, som extra touch, färskt ljummet klorsmakande vatten. Bon Fucking Appétit!

Vi är glada ändå, för vi skrattar som barn åt vår misär och minns att det ändå finns hopp om staden! Vi har i alla fall fått ett drickbart kaffe. Och alla vet att här kommer notan kommer med kaffet. Snart kan vi smita!

//Suss and AK getting picky

https://cdn2.cdnme.se/4176777/7-3/pic_5224d4dce087c353921b1298.jpg" class="image">

Från 20 kvadrat

Publicerad 2013-09-01 13:24:12 i Going to France,

Ungefär alldeles nyss fladdrade det till som bara den i magen, imorgon börjar vi skolan och vår nya vardag ska ta form. Mest nyfiken är jag på exakt hur kass är jag på engelska, exakt hur många tårar kommer fransk grammatik pressa ur mig och framför allt, hur mycket fortsätter vinet flöda? Nu har vi komsumerat alkohol för njutningssyfte i 5 dagar i rad. En livsstil som är på sina sätt jävligt härlig, men inte matchar det faktum att vi SKA och att vi VILL börja träna. Sen alltså. När vi är helt friska. Sluta tjata, vi kommer göra det. Ja, vi kommer även träna mer än er, Maya och Cristoffer. True story. Sen att det är vin och inte vatten i flaskorna, och alla fransmän gör en röksugen på fyllan lämnar vi till bloggtorkan slår till...
 
Det ska bli jätteroligt att börja plugga, både på ESC och distanskurserna, kommer bli toppenroligt och riktigt utmanande att plugga utomlands. Var ju ett tag sen engelskan dammades av på riktigt och franskan ska vi väl inte tala om, men det är sånt som löser sig och man lär få kläm på när man ska vistas här så pass länge!
 
Jag tror dessutom både jag och Sanna börjar bli måttligt shoppingsugna. Vi har bara varit nere i centrum för middagssyfte och ännu inte gått i affärer. Verkar finnas ett bredd utbud av både det ena och det andra och har redan kikat på några godbitar i skyltfönstrena! Och Sephora, vet inte vad det är med mig och den affären men kommer bli riktigt besviken om den inte uppfyller mina förväntningar som är typ skyhöga (?). Kommer hur som helst va riktigt farligt för plånboken att bo här.
 
Ska sluta med mitt svammel om allt och inget, tappade nog syftet med inlägget för längesen. Men högheten på livet sitter i och det är så skönt att för en gångs skull inte noja sönder utan kunna slappa och ta det som det kommer! Hihi
 
 
 
Glasscaféfika vill man dock inte ta som det kommer när man är döhungrig.
 
//AK blogging without Suss
 
 
 
 
 

Livet

Publicerad 2013-09-01 00:51:00 i Restaurangbesök,

Innan vi ger oss ut för att möta likasinnade i staden (utbytesstudenter) letar vi upp en restaurang för att skämma bort oss på och bara njuta av livet. Vad vi inte visste var att vi aldrig skulle komma så långt, men det är en senare historia. Vi sitter mot lutande korsvirkeshus (pga vin?..Kan inte avgöra) och äter vår anka med pepparsås (ny favorit) och njuter av ett gott rött Bordeaux. Två herrar bordet bredvid delar en flaska champagne, vi tänker "champagne och flipflops, så avslappnat och franskt!"
Vi får senare veta att de båda herrarna jobbar på restaurangen! Den ena, mycket charmiga gubben, vill så gärna skämta med oss, men vi är ännu lite för oförmögna att skämta tillbaka på samma sätt, utan skrattar mest och försöker förklara att allt är till belåtenhet. Timmarna går och ingen brådska går att finna varken hos oss eller hos personal.
Efter fördrink, en flaska vin, maten, kaffe och efterrätt tackar vi den enormt mysiga restaurangen och dess personal för att (några timmar för sent) försöka hitta mötesplatsen. Vi hittar den inte, tar en drink på ett trevligt torg (för en flaska vin är inte nog) och får höra av servitrisen att våra framtida vänner är på någon annan bar! Efter ett kort övervägande går vi en lång omväg hemåt och sitter helt tillfreds och tuggar på köttfärs-oregano chips. Detta är livet i Champagne.

Bonne nuit.
//Suss och AK drunk of life, and wine 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela